Monday, March 21, 2011

Fuld gang i forberedelserne på Sicilien

Der er fuld gang i klargøringen hos den enhed, som Flyvevåbnet på rekordtid har samlet og udsendt til basen Sigonella på Sicilien.

19-03-2011 - kl. 20:32

Af Thorbjørn Forsberg

I en situation, hvor forberedelsestiden har været væsentlig kortere end normalt, må alle give en hånd med. Og det gør Flyvevåbnets folk på basen Sigonella på Sicilien, hvor den hastigt udsendte enhed allerede er godt i gang. Med under 24 timers varsel for de fleste, rejste størstedelen af enheden af sted fra Flyvestation Skrydstrup lørdag morgen.

- Det var ikke alt, vi kunne nå at klargøre på forhånd, så vi arbejder på højtryk på at få alt op at køre. Der er rigtig mange praktiske udfordringer og ting, der skal på plads mellem os og italienerne og amerikanerne på basen, siger oberst Anders Rex med flyvernavnet ERA, som er chef for det danske bidrag.

- Vores førsteprioritet har været at få flyene gjort klar, så de kan flyve missioner, lige så snart vi får ordre til det. Flyene i sig selv er klar, og det er jeg meget stolt over på mine medarbejderes vegne. Nu skal vi have støttefaciliteterne på plads, så alle dele af udsendelsen kan fungere. Mens nogle arbejder på at finde ud af, hvor vi alle skal sove i nat, hvordan vi skaffer vand og så videre, knokler andre med at pakke udstyr ud og få det hele til at køre som en velsmurt maskine fastslår Anders Rex.

Selvom det selvsagt har været en meget lang og travl dag, bliver der overalt arbejdet hårdt og koncentreret. Ikke mindst fordi, det er lykkedes at rykke ud så hurtigt. Det jeg har set i dag, giver mig en helt klar fornemmelse af, at det hold, vi har fået samlet her, har hvad der skal til. Vi er alle meget spændte på, hvad missionen bringer, fortæller Anders Rex.

Source

No comments:

Post a Comment